BICARA MENGUNDANG

Assalamualaikum wrt wbrt dan salam sejahtera.Bismillah hirohma nirahim.
Selamat datang diucapkan kepada para pengunjung ke blog rasmi persatuan penulis Budiman atau ringkasnya BUDIMAN. Blog ini menyediakan pelbagai informasi tentang dunia persuratan Melayu di tanah air, khususnya yang melibatkan perkembangan dan kegiatan BUDIMAN dalam usahanya menyumbang kepada perkembangan dan pemerkasaan persuratan Melayu di negara ini.Para pengunjung dijemput berkongsi maklumat, pandangan dan buah fikiran dan jika berminat boleh terlibat sebagai anggota dalam persatuan ini sebagai ahli.disediakan dalam blog ini pelbagai ruang yang memberi ruang dan peluang kepada ahli-ahlinya berkarya, meluahkan pelbagai pandangan, informasi kegiatan, isu, seminar dan persidangan dan berbangai lagi.Blog ini bukan berasaskan keuntungan atau populariti masa, sebaliknya lebih mementingkan khidmat peradaban yang bergerak ke arah pengupadayaan persuratan Melayu. Semoga usaha kecil persatuan ini dapat membuah hasil dan dapat dipetik pula oleh generasi bangsa pada masa hadapan.

Ahad, 7 Februari 2010

BUDIMAN AKAN KERJASAMA DENGAN ASAS50

Persatuan Penulis Budiman (BUDIMAN), akan berkerjasama dengan pihak ASAS 50 (Angkatan Sasterawan 50) Singapura bagi menjayakan pelbagai aktiviti pengembangan persuratan Melayu di Malaysia dan juga di Republik Singapura. Demikian tegas Sdr a.halim ali, Ketua 1 BUDIMAN sewaktu menghadiri mesyuarat bersama ASAS50 Singapura di Fakulti Bahasa pada 5 Februari baru-baru ini.
Mesyuarat yang dipengerusikan oleh Dr. Abdu Ghani Abu, Dekan Fakulti Bahasa itu, pihak UPSI (yang diwakili Fakulti Bahasa dan Institut Peradaban Melayu) membincangkan secara terperinci perancangan bagi melaksanakan beberapa program pengembangan persuratan Melayu sebagaimana yang dipersetujui dalam memorandum persefahaman 3 tahun lalu.
Dalam mesyuarat itu, BUDIMAN diwakili Ketua 1, Sdr a halim ali, Ketua 2, Dr Azhar Wahid dan Setiausaha 1 ,Pn Hasrina Baharum.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan