BICARA MENGUNDANG

Assalamualaikum wrt wbrt dan salam sejahtera.Bismillah hirohma nirahim.
Selamat datang diucapkan kepada para pengunjung ke blog rasmi persatuan penulis Budiman atau ringkasnya BUDIMAN. Blog ini menyediakan pelbagai informasi tentang dunia persuratan Melayu di tanah air, khususnya yang melibatkan perkembangan dan kegiatan BUDIMAN dalam usahanya menyumbang kepada perkembangan dan pemerkasaan persuratan Melayu di negara ini.Para pengunjung dijemput berkongsi maklumat, pandangan dan buah fikiran dan jika berminat boleh terlibat sebagai anggota dalam persatuan ini sebagai ahli.disediakan dalam blog ini pelbagai ruang yang memberi ruang dan peluang kepada ahli-ahlinya berkarya, meluahkan pelbagai pandangan, informasi kegiatan, isu, seminar dan persidangan dan berbangai lagi.Blog ini bukan berasaskan keuntungan atau populariti masa, sebaliknya lebih mementingkan khidmat peradaban yang bergerak ke arah pengupadayaan persuratan Melayu. Semoga usaha kecil persatuan ini dapat membuah hasil dan dapat dipetik pula oleh generasi bangsa pada masa hadapan.

Jumaat, 15 April 2011

PELANCARAN ANTOLOGI

PELANCARAN ANTOLOGI `DALAM REDUP WAJAH IBU`Persatuan telah melancarakan sebuah antologi puisi berjudul `Dalam redup wajah ibu` pada 15 April 2011 bertempat di Dewan Seminar, Perpustakaan Tuanku Bainun, UPSI. Antologi ini memuatkan 312 buah karya sajak para pelajar kursus Keterampilan Penulis dan diselenggarakan oleh a halim ali. Dekan Fakulti Bahasa, Dr. Nor Azmi Mostafa telah menyempurnakan majlis pelancaran ini.
Majlis ini diikuti dengan diskusi oleh dua orang tokoh iaitu Prof. Madya Dr. Mohd Rosli Saludin dan Encik Ariff Mohammad. Dialog bersama Encik Ruslan Raffar, Editor Majalah Tunas Cipta juga diadakan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan