BICARA MENGUNDANG

Assalamualaikum wrt wbrt dan salam sejahtera.Bismillah hirohma nirahim.
Selamat datang diucapkan kepada para pengunjung ke blog rasmi persatuan penulis Budiman atau ringkasnya BUDIMAN. Blog ini menyediakan pelbagai informasi tentang dunia persuratan Melayu di tanah air, khususnya yang melibatkan perkembangan dan kegiatan BUDIMAN dalam usahanya menyumbang kepada perkembangan dan pemerkasaan persuratan Melayu di negara ini.Para pengunjung dijemput berkongsi maklumat, pandangan dan buah fikiran dan jika berminat boleh terlibat sebagai anggota dalam persatuan ini sebagai ahli.disediakan dalam blog ini pelbagai ruang yang memberi ruang dan peluang kepada ahli-ahlinya berkarya, meluahkan pelbagai pandangan, informasi kegiatan, isu, seminar dan persidangan dan berbangai lagi.Blog ini bukan berasaskan keuntungan atau populariti masa, sebaliknya lebih mementingkan khidmat peradaban yang bergerak ke arah pengupadayaan persuratan Melayu. Semoga usaha kecil persatuan ini dapat membuah hasil dan dapat dipetik pula oleh generasi bangsa pada masa hadapan.

Selasa, 12 Januari 2010

DISKUSI KARYA DAN MESYUARAT AGONG PERTAMA

Budiman akan mengadakan mesyuarat agung pertama pada 23 Jan 2010 (Sabtu) jam 11.45 pagi bertempat di Dewan Seminar Perpustakaan Tuanku Bainun. Krpada semua ahli berdaftar dan juga ahli yang belum berdaftar atau pensyarah yang berminat dengan sukacitanya dijemput hadir pada mesyuarat tersebut.
Selain itu, satu majlis diskusi karya akan diadakan pada jam 8.30 pagi di tempat yang sama. Diskusi karya membicarakan novel Kiblat Mawaddah karya Hasrina Baharum dan Kumpulan Puisi Ihsan Norazali.

1 ulasan:

  1. Semoga terus bernafas dan memberikan khidmat bakti kepada semua ahli...

    BalasPadam